Yli 50 vuotta pieleen menneitä ilmastoennustuksia

kelly-sikkema-_whs7FPfkwQ-unsplash

Luottaisitko tahoon, joka ennustaa maailmanloppua 100 kertaa ja on väärässä joka kerta?

En minäkään. Jehovan Todistajien historiaan kuuluu kymmeniä maailmanlopun ennustuksia ja tuo heidän mukaansa ”Jumalan ohjauksessa oleva järjestö” on ollut väärässä joka ainoassa. Kovinkaan moni ei ota heidän ennustuksiaan enää vakavasti ja totta puhuen he ovatkin jo luopuneet ainakin vuositarkkojen ennustusten antamisesta. Varmasti järkevää.

On myös eräs toinen taho, joka on ennustanut katastrofeja maapallolle kymmeniä kertoja. Myös he ovat olleet väärässä – aina. Miksi heitä pitäisi kuunnella yhtään enempää kuin Jehovan Todistajia?

Keitä nuo väärät profeetat ovat?

Ilmastoalarmistit. Tiesitkö, että YK:n Maurice Strong julisti vuonna 1972 ilmastokonferenssissa Tukholmassa, että ”meillä on enää 10 vuotta jäljellä estää katastrofi”? Siitä on kulunut nyt 50 vuotta. Katastrofia ei ole tullut.

Kun vuoden 1982 katastrofi ei toteutunut, he ennustivat että vuoteen 2000 mennessä ”maailma kohtaa ympäristökatastrofin, joka on yhtä peruuttamaton kuin ydintuho”.

Aina väärässä, mutta tuhoennusteita jatketaan silti

Edelleen he väittävät, että meillä on enää x vuotta jäljellä. Milloin mihinkin. Välillä siihen, että jääkarhut kuolevat sukupuuttoon. Tai merenpinta nousee ja monet valtiot häviävät aaltojen alle. Tai pohjoisnavan alueella ei ole jäätä (kesäisin). Tai kasvihuoneilmiö riistäytyy käsistä ja maapallo kuumenee elinkelvottomaksi. Jne. jne.

Breitbart-lehti on listannut muutaman pieleen menneistä ennustuksista, kuten myös NY Post. Myös Verkkouutiset kirjoitti samasta asiasta:

  • 1980 Yhdysvalloissa kerrottiin happosateista, jotka ”tappavat elämän järvistä”. Hallituksen tutkimus kumosi väitteen vuosikymmentä myöhemmin.
  • Yhdysvaltain Keskilänteen ennustettiin vuonna 1988 vakavien kuivuuskausien sarjaa. Kyseisen vuoden jälkeen ilmiö ei toistunut, ja alueen sademäärät ovat olleet viime vuosina tavanomaista suuremmat.
  • Yhdysvaltain pääkaupungin hellepäivien ennustettiin vuonna 1988 moninkertaistuvan lähitulevaisuudessa. Tilastojen mukaan Washington D.C.:n kuumien päivien huippu oli vuonna 1911, minkä jälkeen trendi on ollut laskusuunnassa.
  • Malediivien ennustettiin vuonna 1988 uppoavan kokonaan 30 vuoden aikana. Saarten arvioitiin autioituvan jo vuonna 1992 juomakelpoisen veden loppuessa.
  • YK kertoi vuonna 1989, että merenpinnan nousu ”tuhoaa valtioita” vuoteen 2000 mennessä.
  • New Yorkin kaupungin kerrottiin uppoavan osittain vuoteen 2019 mennessä.
  • Yhdysvaltain puolustusministeriön raportti varoitti vuonna 2004 ilmastonmuutoksen aiheuttamasta ydinsodasta, kuivuudesta, nälänhädästä ja levottomuuksista. Britannian ilmaston ennustettiin muuttuvan ”Siperian kaltaiseksi” vuoteen 2020 mennessä ja useiden eurooppalaisten suurkaupunkien uppoavan samalla.
  • Vuonna 2013 povattiin napajään sulamista kahdessa vuodessa.

Suomalainen tutkimusprofessori Jari Haapala Ilmatieteen laitokselta väitti että ilmastonmuutos aiheutti valtavan jäävuoren irtoamisen Etelämantereesta. Hän myös ennusti, että jäävuori sulaa vuoden sisällä. Kolme vuotta sen jälkeen jäävuori oli edelleen kolme kertaa Ahvenanmaan kokoinen.

Miksi arvostetut ”ilmastoasiantuntijat” ovat koko ajan niin väärässä?

Ja vielä tärkeämpi kysymys: miksi heidän povauksiin pitäisi luottaa lainkaan? Varsinkin kun heidän ennustuksiensa (jotka eivät ole toteutuneet) perusteella poliitikot tekevät päätöksiä, jotka laskevat elintasoamme ja muuttavat elämäämme todella radikaalisti.

Nykyiset huippukalliit energiahinnat ovat pääosin seurausta hallitusten viherveroista ja EU:n päästökaupasta, jotka rankaisevat fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Hallitukset toimivat siinä uskossa, että maailma tuhoutuu, jos niiden käyttöä ei lopeteta.

Ja kuitenkin nuo nykyajan poppaukot ja -akat ovat olleet jo kymmeniä vuosia täysin väärässä. Miten kauan heidän huuhaavaroituksia pitäisi kuunnella ennen kuin hyväksymme, että he eivät tiedä asiasta yhtään mitään?

Onko mikään tieteenala epäonnistunut noin pahoin kuin ilmastotiede? Mihin heitä edes tarvitaan, kun muutaman päivän päähän ulottuvat sääennusteetkin ovat toistuvasti päin honkia?

Hekö muka kykenevät määrittämään maapallon keskilämpötilan sadan vuoden päästä – asteen kymmenysten tarkkuudella? Vain hullu uskoo siihen! Niitä hulluja on valitettavan paljon – ja monet ovat päättävässä asemassa. Siihen on tultava muutos.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.