Maailmankuva

Maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Maailmankuva
Maailmankuva 01.03.2020 13:55 ( 4 kuukautta ago )

Laista mielivaltaan – valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen horjuttaa suomalaisten oikeustajua

Hakaristilippu. Aika moni yhdistää sen natsi-Saksaan. Hakaristin, hakaristilipun ja muiden “natsisymbolien” esittäminen on kiellettyä mm. Saksassa ja Israelissa, mutta Suomessa ei.

Esimerkiksi Saksassa natsisymbolien laittomasta esittämisestä voidaan tuomita enintään kolmen vuoden vankeuteen. Natsisymboleja on Saksassa luvallista esittää esimerkiksi opetustilanteissa ja taideteosten yhteydessä. Rajanveto luvallisen ja luvattoman esityksen välillä on kuitenkin vaikeaa. Saksa aikoi ajaa mm. hakaristilipun kieltämistä koko EU:n alueella, mutta veti sen pois.

Suomessa hakaristilipun kantaminen tai esim. ikkunaan ripustaminen ei ole laissa kiellettyä. Siitä on valtakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen linjaus. Ja miten hakaristi voisikaan olla kielletty symboli, kun se esiintyy esim. Suomen armeijan tunnuksissa.

Nykyään poliisi kyllä herkästi puuttuu asiaan, jos hakaristilippua yrittää kantaa esim. mielenosoituksessa. Voisi sanoa että yleisellä tasolla enemmistö suomalaisista paheksuu sen kantamista.

Nyt valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen aikoo vaatia rangaistusta 6.12.2018 itsenäisyyspäivän kulkueessa natsilippuja kantaneille.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi syytteen nostettavaksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan koskien hakaristilippujen kantamista mielenosoituskulkueessa 6.12.2018 Helsingissä.

Valtakunnansyyttäjä katsoi, että hakaristilippujen edustama viesti kohdistuu tiettyihin kansaryhmiin ja on rikoslain edellä mainitun säännöksen tarkoittamin tavoin uhkaava ja solvaava.

Siis hakaristilipun kantaminen olisikin nyt rikos? Tietojemme mukaan kukaan kantajista ei kulkueessa solvannut kansanryhmää sanallisesti, uhkaillut tms. ja valtakunnan syyttäjän tiedotteessa kerrotaan että syyte nostetaan lipun kantamisesta, joka valtakunnansyyttäjän tulkinnan mukaan on “kiihottamista kansanryhmää vastaan”?

Moni on arvostellut kyseistä lainpykälää sen epämääräisyydestä ja siitä että se mahdollistaa mielivaltaiset laintulkinnat. Lähes kaikki voidaan tarvittaessa katsoa “kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan”. Tulkinta voi vaihdella poliittisen ilmapiirin mukaan.

Esimerkiksi kansanedustaja Päivi Räsänen on nyt valtakunnan syyttäjän hampaissa 15 vuotta vanhasta kirjoituksesta, vaikka poliisi oli jo aiemmin katsonut että asiassa ei ole tapahtunut rikosta.

Näin epämääräinen laki on täydellisen epäonnistunut

Laki “kiihottaminen kansanryhmää vastaan” löytyy rikoslain luvusta nimeltä ”sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan”. Toiviaisen valitsema tie on hyvin vaarallinen, joka voi pahimmillaan johtaa sensuuriin ja totalitarismiin. Mihin raja vedetään? Sen tietää nyt ainoastaan valtakunnansyyttäjä Toiviainen ja siksi sitä sanotaankin mielivallaksi. Oikeuden päätös sen kuitenkin lopulta ratkaisee.

Valtakunnansyyttäjän toiminta herättää kuitenkin hämmennystä. Mitä saa sanoa? Voinko joutua vaikeuksiin vanhoista kirjoituksista, jotka silloin olivat laillisia? Saanko siteerata Raamattua? Tilanne johtaa itsesensuuriin ja pelon ilmapiiriin, joka ei kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon.

Toivottavasti emme joku päivä herää Suomeen, jossa toisinajattelijoita kyyditetään mielisairaaloihin hiipivän skitsofrenian vuoksi. Ei edes vihervasemmistolaisia.

#marxismi #sananvapaus

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments