Maailmankuva

Maailmankuva

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Maailmankuva
Maailmankuva 28.05.2020 11:47 ( 1 kuukausi ago )

Suomalainen peruskoulu on lammaskasvattamo, se koulii lapset kohti täydellistä tottelevaisuutta. Korkeat numerot varataan niille, jotka nimenomaan jättävät kyseenalaistamatta sen, mitä opettaja auktoriteettiasemastaan valistaa.

Suomi tarjoaa kaikille lapsilleen pakollisen kymmenen vuoden tottelevaisuuskoulutuksen. Samalla mallilla jatketaan lukiossa. Tälläkö on tarkoitus nostaa kansakunta itsenäisten ajattelijoiden ja luovien innovoijien joukkoon?

Koulumaailma koulii kohti tottelevaista työntekijää: lue, kuuntele, opettele ulkoa, älä missään tapauksessa kyseenalaista. Älä koskaan väitä vastaan. Tee mitä sanotaan.

Entä jos kouluissa opetettaisiinkin enemmän väittelytaitoja ja pidettäisiin väittelykilpailuja, joissa olisi mahdollisuus siihen, että opettaja häviää ja on väärässä?

Me hurraamme samoille bändeille, vihaamme samoja julkkiksia, kuolaamme hienojen autojen perään ja pidämme muotilaukuista, koska kaikki muutkin niistä kuulemma pitävät.

Tämä on lammasmaista laumakäytöstä. Aikuismaisempaa olisi muodostaa mielipide ihan itse, ilman että kopioi sen joltakulta muulta. #peruskoulu #kasvatus

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/85fb41dd-baf4-4316-a550-cdc15021bd05

Sanna Ukkolan kolumni: Sanna Marinin ja Katri Kulmunin välisestä kitkasta tihkuu tietoja – tästä on kyse”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/85fb41dd-baf4-4316-a550-cdc15021bd05

Kuvaavatko nämä ominaisuudet sinua? Sympaattinen, ystävällinen, hyväntahtoinen ja kohtelias? Jos kuvaavat, ikävämpi juttu – sinulle, kirjoittaa Sanna Ukkola….

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments