Maailmankuva

Maailmankuva
06.08.2017 20:52 ( 2 viikkoa sitten )
#kaksoisstandardit #Suomen laki

Helsingin hovioikeus antoi perjantaina ratkaisun, jonka mukaan suomalaisäitinsä kanssa asuva 1,5-vuotias poika on palautettava isän kotimaahan Islantiin. Jo samana iltana poikaa tultiin hakemaan vastaanottokeskukseen odottamaan palautusta. Äidin mukaan oven takana oli kihlakunnanvouti, kaksi poliisia, ulosottomies ja lastensuojeluviranomaiset.

-  Sain taisteltua, että sain lähteä lapsen mukaan. En ole varma, kuinka pitkään saan olla lapsen kanssa täällä vastaanottokeskuksessa ja milloin hänet on tarkoitus palauttaa, suomalaisäiti kertoi sunnuntaina.

Äiti sanoo olevansa järkyttynyt viranomaisten toiminnasta. Lapsen palautusasiat käsitellään ensimmäisenä oikeusasteena hovioikeudessa ja äidillä olisi vielä kaksi viikkoa aikaa hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Kaapatut Lapset ry pitää viranomaisten toimintaa tapauksessa poikkeuksellisena.

-  En ole ikinä kuullut tällaisesta. Kun palautuspäätös on tehty, siihen pitäisi olla mahdollisuus hakea valituslupaa, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Räisänen.

Räisäsen tietoon tulleissa tapauksissa korkein oikeus on aina antanut valitusluvan lapsikaappausasioissa.

Yleensä vanhemmalle jätetään palautuspäätöksen jälkeen myös aikaa valmistaa lasta muutokseen ja järjestellä mahdollista omaa muuttoa toiseen maahan. Palautuspäätös ottaa kantaa vain siihen, missä maassa lapsen huoltajuuteen liittyvät ratkaisut tehdään. Huoltajuusasiat ratkotaan erikseen.

1,5-vuotias poika haettiin suomalaisäitinsä luota odottamaan palautusta Islantiin

Helsingin hovioikeus antoi perjantaina ratkaisun, jonka mukaan suomalaisäitinsä kanssa asuva 1,5-vuotias poika on palautettava isän kotimaahan Islantiin.
0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by Opracom